Manolo Alcántara Diàleg amb el pes. Classe magistral

Multiple dates

Show previous dates

Centre Municipal Bernat i Baldoví

Carrer de Sant Josep 32, Sueca

Soc aquesta mena de persona que sempre va carregada en excés, a la vida personal i a la feina. Tots tenim una relació amb el pes, ja sigui el del nostre propi cos o el dels objectes que utilitzem quotidianament. Aquesta és la premissa de la qual parteix el taller, experimentar una relació tan habitual i essencial en el nostre dia a dia i a la qual no acostumem a parar-hi gaire atenció.

Modelar i harmonitzar aquesta comunicació amb el pes a través del temps, has mutat d’una mera supervivència en la vida quotidiana a un desenvolupament artístic que actualment conforma uns dels eixos de l’espectacle Maña.

La intuïció i l’instint per treballar ha estat una constant a la meva trajectòria, aprendre de la intuïció per fixar conceptes amb la reflexió, fruit d’aquesta reflexió, establir unes eines per domar el pes.

El pes d’un objecte és proporcional a la intel·ligència amb què el manipules!

 

SOBRE MANOLO ALCÁNTARA

Soc autodidacta, em considero més artesà que artista. Creo els espectacles totalment des de la intuïció, el jo i la curiositat (el que em porta a pensar, a vegades, que no sé res sobre circ). Accepto el risc del circ i el transformo per compartir-lo amb el públic.

Entenc, visc i cree des de l’evolució. Un recorregut personal que passa per diferents etapes, totes importants. De fet, no entenc el moment actual sense cap de les etapes anteriors. Aquest recorregut s’inicia amb un interés purament demostratiu per arribar al dia d’avui, en què m’agrada amagar la tècnica per posar-la al servei de l’espectacle.

En aquest procés he arribat a tenir unes constants, com un ADN que perdura muntatge rere muntatge (aflora en cada muntatge): la creació pacient i sense pressa, l’aposta pel suggeriment abans de l’explicació gràfica de les històries, la cura en l’aspecte visual i l’ús d’estructures innovadores.

Media content

Related content

Share with friends