Nocturnàlia: Waters & Alern en Barcelona

Multiple dates

Show previous dates

Basilica Santa Maria del Pi

C/ Cardenal Casanyas 16, Barcelona

Purchase Link
Waters i Alern interpreten música de diferents autors i estils amb instruments de corda pinçada (violes de mà, llaüts, tiorbes i guitarres barroques) d'afinacions diverses, abastant tota la família instrumental (Baix, Tenor, Alto i Soprano).

Tenen un interès especial per les adaptacions instrumentals de polifonia vocal. La pràctica d'adaptar música polifònica per a instruments es va estendre per tota Europa al s. XVI. Els músics sovint empraven instruments d'afinacions diferents, inspirats per la possibilitat d'expressar el caràcter individual de cada veu amb la rica sonoritat que emanava dels instruments.  Waters i Alern han seguit l'exemple de Valderrábano, Phalèse i d'altres, transcrivint per a violes de mà música polifònica i obres d'orgue, especialment italianes, espanyoles i catalanes.

William Waters i Xavier Alern també enriqueixen el repertori per a duet d'instruments de corda pinçada escrivint contrapartides pròpies per a obres solistes originals, d'aquesta manera també segueixen una pràctica històrica exemplificada per Dowland, Gaultier, Mattelart o Francesco Spinacino.
 
Programa: Musicke and Mirth
Obres de John Dowland, Thomas Robinson, Tobias Hume, Francesco da Milano i Santiago de Murcia
William Waters: Llaüt i guitarra barroca
Xavier Alern: Llaüt i tiorba
 
 Dins el cicle Nocturnàlia
http://www.ciclenocturnalia.com/
http://www.basilicadelpi.com/
 Dissabte 20 de juliol a les 20:30
Capella de la Puríssima Sang de la Basílica de Santa Maria del Pi 
 
 
 William Waters &, Xavier Alern
 
 
 
 
 
 

Media content

Related content

Share with friends